Liesje in London!

ons dagje als toerist in onze nieuwe woonplek London!

MIjn lieftallige klasgenoot Ewoud en ik zijn zondag opstap geweest in London.

We hadden om 11 uur in de ochtend afgesproken bij de underground station Russel sqaure.
Maar.... ik was natuurlijk weer iets te laat! omdat ik gewoon weer voor de 2e keer door een londenaar de verkeerde kant op werd gestuurd! tjha zelfs hun weten deweg blijkbaar niet.
Maar ze durven dat niet echt te te geven volgens mij want ze zijn altijd heel overtuigend! ag jah! maakt ook niet uit.na 10, 15 min. had ik Ewoud einderlijk gevonden!

Dus we zijn maar gaan lopen. kijken waar weeen bus konden nemen naar Oxferd street.
(ja die naam komt erg vaak voorin mijn verhaaltjes he!) Maar alweer wisten we echt niet waar we nou op moesten stappen! is erg lastig hier! alles van links enz... erg frustrerend!
Toch kwamen we goed terecht en zijn we gewoon wezen rond kijken, niet eens de winkels inmaar naar de gebouwen om ons heen.

Ik had al een vermoeden dat Ewoud erg zin in een kop koffie had, dus zijn we opzoek gegaan naar een Starbucks. Ik wist dat het niet zo moeilijk was, want op elk blok staat er wel een.
Maar het koste ons toch echt 2 blokken voor dat we één tegen kwamen.
Maar uitijnderlijk hadden we einderijk onze koffie.

Daarna kwamen we zonder dat we het door hadden uit op Piccadilly curcus! erg veel toeristen en grote oude gebouwen..best interessant om te zien! Toen besloten we naar de London eye te gaan. Niet ver daar vandaan, kwamen we uit op een heel mooi groot park! St. James park. met allemaal leuke strandstoeltjes die je daar kan huren in de zon! en hele mooie bloemen en andere prachtige dingen.
Na dat we door het park zijn gelopen gingen we naar Buckingham Palace. We liepen maar door... want er was niet veel te zien dan een wacht die rare pasjes deed om het paleis te beschermen... (echt heeel erg overdreven! toch Ewoud! ;) )
Maar in ieder geval... het was super mooi weer en we hadden geen haast dus liepen we rustig richting the London eye.
Onderweg kwamen we een super groot stalhuis tegen. Nou... het leek ook eerder op een paleis. ene.. Niek... als je dit leest. kijk even op de foto waar je een stukje van de London eye ziet achter een groot gebouw.. als het goed is zie je groene dakjes... Ewoud heeft mij verteld dathet de baken zijn vanhet parlement. 3 licht groene daken.. zie ik nu op de foto..
Toen liepen we verder en kwamen we van alles moois tegen. (kijk op de foto's voor meer info)
We kwamen ook ruiters tegen! Alleen maar vrouwen in de wacht. best cool. En een jongen van onze leeftijd die iets verkondigde (schreeuwde) waarschijnlijk de wissel van de wacht. waar we echt geen ene moer van verstonden. Haha best komisch.
Ow jah we kwamen ook de Big Ben tegen. maar onder weg waren we hem kwijt geraakt. toch best raar. volgens mij is dat ding hardstikke groot!

Ewoud had het goede idee om even ergens wat te gaan drinken en kwamen we aan de overkand van de weg een leuk huisje tegen en hebben daar lekker een worteltjestaart (Ewoud) en een aardbeidentaartje (Ik)gegeten. En toen die lelijke duif achter mij in die prullebak! wat een stom beest zeg! haha maar wel fotogeniek!

Vanuit daar hebben we de metro gepakt opweg weer naar Oxferdstreet. en wat komen we tegen!? een Disney winkel! we moesten er gewoon heen! Echt zoon mooie winkel met de ECHTE Woody en Buzz lightyear! en alle andere dingen! zelfs poppen van Phineas and Ferb! en een heel schattige knuffel van pery het vogelbekdier. (hun huisdier).
En toen? toen zijn we maar lopend naar mijn huis gegaan en hebben onderweg een paar boodschpajes gedaan. even gezeten en opweg naar een pub om wat te gaan eten.

Het is een hele leuke pub wat altijd vol is en gezellig. vlak bij mijn huisje en tegen over de biggest britisch library. Waar ik vaak even achter mijn laptopje kruip. Daar hebben we heerlijk voor het eerst in London fish and chips gegeten met een biertje er bij! ** foto is bewijs Niek hihi. na dat we helemaal vol zaten van bier en eten. heb ik Ewoud naar het station gebracht, en gingen we lekker slapen...

Dikke kus. Marlies
(ook een beetje van Ewoud.. of niet soms! Ewous! :P